mijn leven met blindedarmkanker

Welkom op mijn web-log !! Mijn naam is Bianca, ik ben 40 jaar, getrouwd en heb een dochter van 8.We wonen in noord-holland. In mei 2005 kreeg ik de diagnose blindedarmkanker gesteld. Het is erg zeldzaam, het treft ongeveer 1500 mensen per jaar in Nederland. Hier mijn persoonlijke verhaal.

woensdag, maart 17, 2010

Even met Bianca gebeld.

Bianca nam opgewekt de telefoon op. Ze zei vandaag een goede dag te hebben en heeft zelfs wat huishoudelijke klussen in huis kunnen doen.
Dit in tegenstelling met afgelopen weekend, toen voelde ze zich heel beroerd.
Haar stoma borrelde steeds en klapte stuk.
Bianca is hier gisteren voor naar het ziekenhuis geweest en daar is naar de stoma gekeken. Ze heeft er een nieuwe pastaring voor gekregen en een nieuwe zak met filter.
Ook heeft Bianca even met de diƫtiste gebeld, omdat ze overdag veel last heeft van het opboeren van de sondevoeding. Ze moet de sondevoeding 's nachts nu op een iets lagere stand zetten, waardoor ze er dus 's morgens ook wat langer nog aan zit.
Het eten overdag gaat redelijk, ze moet vooral veel eiwitrijke produkten eten.
Ze leeft op fruithapjes, appelcompote, yoghurt, en vandaag had ze ook een pakje insure ( soort nutridrink, maar bevat 300 caloriƫn ) op.
Ze is helaas nog niet echt veel aangekomen in gewicht.

gr.Miranda.

dinsdag, maart 09, 2010

Langzaam


Het gaat langzaam beter met mij. Het gaat met ups en downs. De ene dag voel ik me beter dan de andere. Heb ik wat energie. Helaas ben ik vannacht mijn sondevoedings draadje verloren! Ik heb er niets van gevoeld heel raar. Dus hij moet er weer opnieuw in.... Heb net gebeld met het avl. Ze bellen terug. Dus even afwachten.

-- Post From My iPhone by bibi

zondag, maart 07, 2010

Gaat wat beter met Bianca

Hoi, hier weer even een berichtje van Miranda.
Ik heb Bianca net weer even aan de telefoon gehad. Ze klonk opgewekt.
Ze is vandaag even lekker naar buiten geweest en heeft zelfs een stukje auto
gereden. Heerlijk vond ze dat.
Het eten overdag gaat nog moeizaam, maar het lijkt toch wel steeds ietsje beter te gaan. Ze heeft een cup a soupje gehad, wat ragout, 5 patatjes en een ienieminie stukje kipcorn en een babyfruithapje. Ze zegt zelfs ook nu een klein beetje van haar hongergevoel terug te krijgen.
De sonde voeding 's nachts heeft ze nu ook beter onder controle. Ze is van 65ml per uur naar 80 ml per uur gegaan. Ze zet de sondevoeding aan om 18.00 uur 's middags en de volgende morgen om 7.30 uur is het zakje dan leeg.

Heel fijn om weer eens een opgewekte Bianca aan de telefoon te hebben.

vrijdag, maart 05, 2010

Weer thuis

Zo ben weer thuis. Afgelopen dagen is er weinig gebeurt. Heb gewoon aan de sondevoeding gezeten. Maar ben er wel van opgeknapt. Donderdag mocht ik naar huis. Moest wel wachten op het apparaat voor de sondevoeding. Kreeg goede uitleg over het bedienen ervan. Vannacht dus voor het eerst zelf gedaan. En het is gelukt. Jammer alleen dat het zakje niet leeg is dus zit er nu nog aan vast. Moet in de avond dus vroeger beginnen. En ik moet wat spullen erbij bestellen.


-- Post From My iPhone by bibi

donderdag, maart 04, 2010

Bianca is weer thuis!

Ze is vanmiddag thuisgekomen.
Ze heeft de pomp voor de sondevoeding voor 's nachts mee naar huis.
Het slangetje blijft voorlopig nog in haar neus zitten. Bianca probeert nu overdag wat vloeibaar eten naar binnen te krijgen, voor vandaag was dat een schaaltje vla.
Drinken gaat wel goed.
Eind maart moet ze weer naar het ziekenhuis en dan volgt er verder overleg met de arts.
Ik heb Bianca even aan de telefoon gehad, ze klonk vermoeid en gaf ook aan niet zo veel zin in de telefoon te hebben, dus ik heb het kort gehouden.
Misschien snel een wat uitgebreider verslag.

gr.Miranda.

dinsdag, maart 02, 2010

Hoe nu verder?

Vandaag ben ik weer even bij Bianca in het ziekenhuis geweest. Ze zag er al een stuk beter uit, had ook wat meer kleur op haar wangen.
Ze drinkt goed, heeft geen vochtinfuus meer, maar nog wel sondevoeding.
Toen ik kwam had ze verder eigenlijk nog geen nieuws, behalve dan dat ze lekker in de creatieve ruimte van het ziekenhuis had geknutseld. De hele dag niets doen is ook echt helemaal niets voor Bianca.
Vanavond heb ik weer even met haar gebeld, ze weet nu iets meer.
Morgen willen ze gaan proberen om de sondevoeding wat te minderen en dan moet Bianca gaan proberen wat licht verteerbaar voedsel tot zich te nemen.
Als dit goed gaat mag ze misschien nog voor het weekend naar huis en krijgt dan nog wel nachtsondevoeding.
Het is nog niet helemaal zeker omdat de arts van Bianca, nu nog op vakantie is en ook hij moet akkoord gaan met de situatie.
W.s. gaat de operatie dus voorlopig niet door. Ze willen zo min mogelijk aan de buik van Bianca komen, zolang ze zich goed voelt en geen pijn heeft.
En Bianca geeft aan,dat ze nu geen pijn heeft.
Wat betreft de dubbel J's die vervangen zouden worden tijdens de operatie, dit wordt dan w.s. ook voorlopig nog uitgesteld.

gr. Miranda.

maandag, maart 01, 2010

Weekend + maandag


In het weekend is er niet veel gebeurt. Voeding en vocht zijn gewoon doorgegaan. Voel me stukken beter. Veel visite gahad, gezellie. Vandaag maandag ben ik helaas mijn infuus verloren. Dat is balen. Gelukkig hoeft het nog niet opnieuw gedaan te worden. Ik drink voldoende. Zit dit in het zonnetje te schrijven, heerlijk!!! Kom maar op met de lente. Voor de rest nog geen nieuws. Gr. Uit het avl

-- Post From My iPhone by bibi