mijn leven met blindedarmkanker

Welkom op mijn web-log !! Mijn naam is Bianca, ik ben 40 jaar, getrouwd en heb een dochter van 8.We wonen in noord-holland. In mei 2005 kreeg ik de diagnose blindedarmkanker gesteld. Het is erg zeldzaam, het treft ongeveer 1500 mensen per jaar in Nederland. Hier mijn persoonlijke verhaal.

zaterdag, februari 27, 2010

Vandaag bij Bianca geweest in AVL ziekenhuis.


Hallo lieve lezers,

Hier weer een berichtje van Miranda, de vriendin van Bianca.
Ik zal voorlopig weer de weblog voor haar bij gaan houden.
Vandaag bij haar op bezoek geweest.
Bianca zag er al wat beter uit dan eergisteren toen ik bij haar thuis op bezoek kwam vlak voordat ze naar het AVL zou gaan.
Het eten ging al langere tijd moeizaam, Bianca kon bijna alleen maar vloeibaar eten binnenhouden, en van vast voedsel kon ze niet genieten want dan kreeg ze daarna enorm veel aanhoudende pijn in de buikstreek.
Ze zou afgelopen donderdag of vrijdag al geopereerd worden om de dubbel j's te vervangen en een tweede stoma aan te leggen. Maar dit is nu even uitgesteld omdat ze eerst willen dat Bianca iets aansterkt.
Daarom krijgt ze nu vocht en sondevoeding toegediend om wat aan te sterken.
Verder zijn er wat bloedafnames geweest maar veel meer zal er dit weekend niet gaan gebeuren.
Voor Bianca geeft het voor het moment toch wel even rust, ze is blij dat ze eerst wat aan zal sterken, zegt zich al wat beter te voelen en zegt ook dat ze straks beter de operatie in zal gaan.

Lieve Bianca, je bent een enorme doorzetter, we zijn zo trots op je!
groetjes Miranda.

donderdag, februari 25, 2010

In het avl

Lig nu in het avl op mijn kamer. Er is een plan opgesteld voor mij, al kan dat nog veranderen. Inplaats van de operatie willen ze me nu eerst laten aansterken. Ik heb dus nu een infuus gekregen en krijg via dat infuus vocht toegedient zodat mijn waterhuishouding weer langzaam op pijl kan komen. Daarnaast heb ik een voedingssonde via mijn neus geplaatst gekregen. Dus heel langzaam krijg ik nu voeding binnen. Ze willen kijken hoe dat verloopt. Als ik weer wat aansterk wordt ik (waarschijnlijk) dan volgende week geopereerd. Zo ben ik wat meer klaar voor de operatie dan dat ik nu ben. Dat geeft me wel wat rust het ging een beetje te snel allemaal. Hopelijk lukt het en knap ik wat op!!


-- Post From My iPhone by bibi

dinsdag, februari 23, 2010

Uitslag onderzoek


Moest afgelopen maandag komen voor de uitslag van het dunnedarm onderzoek. Ze hebben dus gezien dat mijn darm op meerdere plaatsen wordt dicht gekneld door de pmp ( slijm) in mijn buik. Daarom gaat het eten zo rottig. Ze hebben nu bedacht dat ik een tweede stoma krijg. Deze wordt aangesloten op de dunnedarm. Eerste zit op mijn dikke darm. Er zitten wel 2 maren aan. 1 is het vocht verlies, maar ze kunnen me extra vocht toe dienen als het moet. 2 is ze weten niet hoeveel darm ze kunnen gebruiken om het stoma op aan te sluiten. Als het niet lang genoeg is kan het zijn dat mijn lichaam niet voldoende energie en voedingswaarden uit het eten kan halen. En dan schieten we niet veel op want ook dan blijf ik afvallen en heb geen energie. Het is ook weer een hele zware buikoperatie, mijn hele buik wordt weer geopend. Dit wordt dan de vierde keer. En deze keer zie ik flink tegen op. Ik knapte 4 maanden geleden na de operatie slecht op en heb me heel €&@"; gevoeld. Dat wil ik niet meer!!! Het gaat waarschijnlijk deze week al gebeuren. En dat is super snel en erg wennen je kunt je bijna niet voorbereiden.

-- Post From My iPhone by bibi


donderdag, februari 18, 2010

Gaat niet geweldig


Het gaat al een tijdje niet geweldig met me. Ben vaak ziek en lig dan voor oud vuil op de bank. Eten en drinken gaat moeizaam. Ben al 6 kg afgevallen. Het komt door mijn darmen, die blijven lastig doen. Gisteren heb ik weer naar het avl gebeld. Kon vandaag meteen komen. Het ziet er niet goed uit. Mijn arts laat morgen een dunnedarm onderzoek doen. Kijken of er achter te komen is waar de kink in de kabel zit. Dus morgen ook weer naar het avl. En maandag ook want dan krijg ik de uitslag.

-- Post From My iPhone by bibi

maandag, februari 15, 2010

Verwisselen dubbel j's

Vandaag moest ik om 09.00 in het avl zijn. Mijn dubbel j's moeten verwisseld worden. Het zou een half uur tot 3 kwartier duren. Nou daar had ik al geen vertrouwen in. Bij mij gaat nooit iets normaal, dus eerst zien en dan geloven. En ja hoor, ze konden de krul van de dubbel j niet vinden in mijn blaas. En ze hebben goed gezocht , aaauuwww!!! Er moest dus een ander plan komen. Ze gaan dus binnenkort onder narcose de dubbel j' 's zoeken in de urineleider. Ze zitten nu dus ergens tussen mijn nieren en blaas. Dus ik zal binnenkort wel een oproep krijgen voor de dagbehandeling. Dat gaat gebeuren in het avl of Slotervaart.


-- Post From My iPhone by bibi