mijn leven met blindedarmkanker

Welkom op mijn web-log !! Mijn naam is Bianca, ik ben 40 jaar, getrouwd en heb een dochter van 8.We wonen in noord-holland. In mei 2005 kreeg ik de diagnose blindedarmkanker gesteld. Het is erg zeldzaam, het treft ongeveer 1500 mensen per jaar in Nederland. Hier mijn persoonlijke verhaal.

vrijdag, januari 29, 2010

Uitslag ct scan


Ben gisterennaar het avl geweest voor de uitslag van de ct scan. Daar was geen verstopping op te zien. De boodschap was ermee leren leven. Tja was ik al bang voor. Mijn bloed was goed. Wel moet ik15 februari Mijn dubbel j' s laten verwisselen.
Dat zal ook wel weer wat voeten in de aarden hebben... Moet binnen 45 minuten gebeurt zijn. Ja ja Dan kennen ze me nog niet, bij mij gaat nooit iets normaal ....
-- Post From My iPhone by bibi

vrijdag, januari 22, 2010

Wachten op uitslag ct

De uitslag laat even op zich wachten. Normaal krijg je die binnen 1 week maar omdat er eerder geen plaats was mag ik nu 1 1/2 week wachten. Helaas zijn mijn darmen de hele tijd al onrustig en lastig. Met een hele hoop geborrel en pijn aan buik, rug, en in de flanken. Is het wachten geen pretje. Zodra ik wat eet krijg ik bijna meteen last. En ik eet al niet veel op een dag. Dat zie je ook wel aan me, krijg een steeds smaller snoetje! Maar de pijn zet me echt terug bij af. Daar baal ik zo van. Het beheerst mijn leven en dat wil ik niet. Ik wil leven!!! Dingen doen die iedereen doet. Maar zit meer op de bank te krampen, balen. Ik hoop met heel mijn hart dat er wat aan te doen is anders zie ik het somber in.


-- Post From My iPhone by bibi

woensdag, januari 13, 2010

Heftige verstopping

Pffff net een behoorlijke verstopping achter de rug. Het lijkt wel of het steeds heftiger gaat worden. Het begon opeens gistermiddag. Ik had in de ochtend bruine boterham met pindakaas op. In de middag 2 wasa crackers met beleg en hup verstopt! De krampen werden steeds erger. Ik heb met pijn in mijn lijf eten staan maken. Zelf niet gegeten, ik eet dan niets meer. Werd ook misselijk. Om 20.00 ben ik gelijk met mijn dochter naar bed gegaan. Het ging weer tekeer binnen in de buik. Om 22.30 lag ik net lekker te dommelen, toen er een hoop lawaai in de buik ontstond. Dit kwam richting stoma. En toen ... Pats stoma stuk.... Ik onder, pyama onder en bed onder. Gauw man om hulp gevraagd. Die heeft het bed verschoont en ik ben onder de douche gesprongen. Het bed viel mee pyama had het zwaarder te voorduren :)) ik heb geluk dat mijn elektriche deken gespaard is gebleven ! Vannacht een paar keer de stoma moeten legen. Weer veel lucht. Vanochtend kwam ik pas om 08.30 mijn bed uit. Dus 12 uur in bed gelegen pfff. Voel me nog niet helemaal de oude komt wel weer hoop ik. Ben nu rustig aan het drinken. Heb net even gestofzuigd ( is hobby :)) dagje rustig aan....


-- Post From My iPhone by bibi

vrijdag, januari 08, 2010

Gesprek avl

Ben gisteren weer naar het avl geweest. Ik vindt het slecht gaan met mijn darmen. Zit vaak verstopt en heb veel last van gas. Ik ga dus weer door de ct scan. Mijn arts denk dat er weer tumor groei is. Als dit op 1 plek is kan mijn arts er wel iets aan doen als het op meerde plekken is niet. Er hangt dus veel af van de uitslag van de ct. Ik ben ook bij de stoma verpleegkundige geweest. Die heeft mij weer een klysma gegeven via het stoma. Er gaat wel 50 à 60 cm draad naar binnen. Dit helpt wel, er komt wat uit al is het niet veel. 19 januari ga ik door de ct en 28 januari krijg ik de uitslag.


-- Post From My iPhone by bibi