mijn leven met blindedarmkanker

Welkom op mijn web-log !! Mijn naam is Bianca, ik ben 40 jaar, getrouwd en heb een dochter van 8.We wonen in noord-holland. In mei 2005 kreeg ik de diagnose blindedarmkanker gesteld. Het is erg zeldzaam, het treft ongeveer 1500 mensen per jaar in Nederland. Hier mijn persoonlijke verhaal.

zaterdag, mei 29, 2010

Viva la donnadag


Vandaag is het landelijk Viva la donnadag. Dit is een verwendag voor (ex) kankerpatiƫnten . Dan kun je een gratis behandeling krijgen bij een aangesloten schoonheidssalon of een massage praktijk. Je kijkt dan wie er meedoen bij jou in de buurt. Ik ben echt heerlijk vertroeteld. Met hals schouder en armen massage. Een schoonheidsbehandeling. En als laatste ben ik opgemaakt. En mijn wenkbrauwen zijn ook nog geverfd, jaja:)) heerlijk!!!


-- Post From My iPhone by bibi. Zien jullie meteen hoe slank ik geworden ben :)))

maandag, mei 17, 2010

Hoe gaat het nu met Bianca.

Hallo lieve allemaal, hier weer een berichtje van Miranda. Heb een poos niets op de weblog gezet omdat ik er vanuit ging dat Bianca dit zelf weer ging doen, maar dit gaat toch niet zoals gepland,dus zal ik voortaan weer wat opzetten.

Onderstaand berichtje is van 11 mei 2010, deze heeft Bianca zelf gespreven:Even een update want ik schrijf niet veel meer, heb gewoon geen puf om te schrijven. Wat is er allemaal gebeurt: Eerst even over mijn gezondheid. Die laat te wensen over. Ik kan overdag nauwlijks iets van vocht binnen krijgen en terwijl dat s'nachts prima gaat. Eten is helemaal uit den boze. Leef alleen op mijn sondevoeding die ik s'nachts binnen krijg. Ik val dan ook erg af. Heb totaal geen puf ergens voor ben moe en val overdag soms in slaap.en ik geef veel over en dat kan door van alles komen: het draadje in mijn keel, door een pakje voeding en zelfs door een slokje water.gek wordt ik er van!

Op dit moment gaat het helaas niet goed met Bianca, ze is aan huis gebonden, leeft bijna alleen nog maar op de sondevoeding die ze zichzelf toediend, omdat het gewone eten en drinken bijna niet meer gaat, dat komt er vrijwel direct weer uit. Dus ook de pakje nutridrank word nu opgezogen met een spuit en zo in het slangetje gespoten, dat rechtstreeks via de neus naar de maag gaat.
Ze heeft van de week samen met haar dochter een aantal dagen bij mij gelogeerd, zodat ze wat meer aanspraak heeft, en even verandering van omgeving.
Bianca ziet er bleek en mager uit. Ze heeft doordat ze zo weinig voeding binnen krijgt geen energie meer om iets te doen. Onder de douche zichzelf verzorgen is voor haar al zeer vermoeiend.
Ondanks alles, ondergaat Bianca het toch allemaal maar, ze is zo sterk.

gr.Miranda.