mijn leven met blindedarmkanker

Welkom op mijn web-log !! Mijn naam is Bianca, ik ben 40 jaar, getrouwd en heb een dochter van 8.We wonen in noord-holland. In mei 2005 kreeg ik de diagnose blindedarmkanker gesteld. Het is erg zeldzaam, het treft ongeveer 1500 mensen per jaar in Nederland. Hier mijn persoonlijke verhaal.

vrijdag, oktober 26, 2007

Update Bianca.

Gisteravond heb ik weer even met Bianca gebeld, ze klonk gelukkig weer vrij aardig. Dit in tegenstelling tot afgelopen zondag. Toen was Bianca erg vermoeid, zag er ook slecht uit vonden wij, witjes, bleek en mager gezicht.
Aan de telefoon klonk Bianca dus toch weer een stuk opgewekter, maar ze zegt zelf dat ze nog steeds ups en downs heeft. Soms heeft ze momenten dat ze heel stil is en heel erg teruggetrokken, ze kan niet goed verklaren hoe dat komt. En andere momenten is ze opgewekt en heeft ze weer wat praatjes. Maar goed, we mogen natuurlijk niet vergeten, dat de operatie behoorlijk heftig is geweest, en ook de narcose mogen we niet onderschatten en dan ook die chemospoeling van 40 graden erachteraan, dat is natuurlijk niet niks.Ze zegt zelf dat het verder wel redelijk gaat, ze heeft nog wel veel ellende met de stoma. Deze lekt steeds, waardoor dit erg oncomfortabel voor Bianca is.
Ze is gisteren weer voor controle naar het ziekenhuis geweest, waar ze ook weer een lang gesprek met de stomaverpleegkundige heeft gehad. Bianca heeft nu dus weer een ander 2 delig systeem meegekregen, dit is met een kliksysteem. Dus weer wat nieuws om te proberen, hopenlijk gaat dit wel lukken. Ook zag de stomawond ( weet niet zo goed hoe ik het anders moet omschrijven ) er niet zo goed uit,dus Bianca heeft nu poeder meegekregen om dit te behandelen.Om ongeveer half 11/kwart voor 11 was dit gesprek af en daarna is Bianca doorgegaan naar de hip nursepractiseur ( zal het wel helemaal verkeerd schrijven, sorry hiervoor ).Deze heeft allemaal vragen aan Bianca gesteld over hoe het met haar ging.
Bianca wilde graag fysiotherapie maar volgens bovenstaande mevr. mag dit nog niet, want dan gebruikt ze al haar buikspieren, en dat kan echt nog niet voor de wond, misschien over een paar weken.
De wond zelf zag er goed uit, er is nog 1 klein open plekje onderaan de buik, maar dit gaat de goede kant op.Verder heeft Bianca aangegeven dat ze pijn heeft bij het uitplassen, dus misschien heeft ze een blaasontsteking, vandaag zal ze haar urine laten testen.En er is bloed afgenomen, gewoon als algehele controle.Bianca is eenmaal thuis al 9 kg. afgevallen en dit gaat te hard.
Dat ze in het ziekenhuis lag, was er namelijk ook al 18 kg. af, dus dat is totaal al 27 kg.Bianca heeft nog niet veel eetlust, ze eet wel maar steeds kleine porties, ze moet er nu dus om gaan denken dat ze echt om de twee uur wat gaat eten. Dit is heel belangrijk.

Het slapen thuis gaat eindelijk iets beter, Bianca heeft inmiddels haar derde matras.Eerst het matras dat bij het hoog/laag bed hoorde, dit was niets, toen een luchtmatras, dit was wel lekker, maar Bianca kreeg last van haar schouder. En nu dan een gewoon pocketvering matras. Dit gaat tot nu toe goed. Bianca slaapt nu meer op haar zij, moet hier nog wel haar draai in vinden maar het gaat beter.Ook heeft ze een nieuwe bril. Heel fijn voor haar, want die oude bril herrinnerde haar alleen maar aan nare dingen.Dus al met al gaat het steeds ietsje beter.

gr.Miranda.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage