mijn leven met blindedarmkanker

Welkom op mijn web-log !! Mijn naam is Bianca, ik ben 40 jaar, getrouwd en heb een dochter van 8.We wonen in noord-holland. In mei 2005 kreeg ik de diagnose blindedarmkanker gesteld. Het is erg zeldzaam, het treft ongeveer 1500 mensen per jaar in Nederland. Hier mijn persoonlijke verhaal.

dinsdag, november 03, 2009

gaat met Ups en Downs,

Vandaag weer even met Bianca gebeld.
Bianca zegt dat het met Ups en Downs gaat. Ze ziet nog niet echt vooruitgang.
Wel geeft ze aan, niet meer misselijk te zijn en gisteravond en vanavond heeft ze goed warm gegeten. Ook is ze elke dag even buiten geweest. ( helaas zit het weer nu
alleen niet erg mee ).
Bianca is nog snel vermoeid, zegt dat haar lijf nog niet wil.
Ze heeft een zere plek in haar buik aan de re-kant van het litteken. De wond is mooi
gesloten maar er zit dus nog van binnen een zere plek. Ze krijgt hiervoor tramadol en paracetamol. Bianca was de paracetamol gaan afbouwen, maar nu is ze toch maar weer overgegaan op het oude patroon, omdat het te pijnlijk is. Ook is Bianca niet zo blij met de Tramadol. Het middel werkt wel goed, maar Bianca zegt dat het verslavend is en dat ze met deze medicatie ook geen auto mag rijden.
Morgen krijgt Bianca een telefoontje van de wondverpleegkundige,dan kan Bianca even haar situatie overleggen, misschien dat ze dan andere medicatie krijgt of dat er verder onderzocht gaat worden, waarom de pijn aanhoudt.
( 19 nov. moet Bianca voor controle naar haar vertrouwde arts is het AVL, maar mocht de pijn aanhouden, dan hoopt Bianca dat ze er eerder terecht kan )
Verder heeft Bianca moeite met de ontlasting. Dit komt wel gewoon op gang, maar als de ontlasting in het uiteinde van de darm zit ( dus net voor de stoma zeg maar ), dan krijgt Bianca veel kramp en pijn.
Ze duwt dan haar handen in haar zij om tegendruk te geven. Bianca zegt "het is net of er een vernauwing in mijn darm zit".

Verder heeft Bianca gelukkig wel de nodige hulp en afleiding in huis.
Bianca haar moeder is veel aanwezig en helpt Bianca met het huishouden en koken.
Ook Bianca haar man doet veel, en dit ondanks dat zijn werk ook gewoon doorgaat.
Petje af hoor. Dochterlief gaat gewoon naar school.
Ook komt er af en toe bezoek, waar Bianca ook zichtbaar even van opvrolijkt.
Fijn dat er zo veel steun en hulp is.

gr.Miranda.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage